De internationale dag van de Vrede 2015

Het Vredessymposium 'Investeer in Vrede'.
21 September op de Internationale Dag voor de Vrede organiseerde organiseerde BWPD samen met o.a. Eirene Nederland, Christian Peace Makers Team, Peace Brigades International, Peace SOS (i.o.), Platform Vrouwen & Duurzame Vrede, het Vredessymposium 'Investeer in Vrede'.

Tijdens dit symposium werd het Vredesmanifest gepresenteerd. Het Manifest onderstreept het belang van het voorkomen van oorlogen, de oplossing daarvan zonder wapens en doet aanbevelingen hiertoe aan de politiek.
Het manifest oppert verrassende visies op bondgenootschappen, het oplossen van gewapende conflicten en het belang van vredesmissies zonder wapens. Het Vredesmanifest is geen blauwdruk, maar wil een aanzet vormen tot opbouwende maatschappelijk en politieke discussie als het gaat om bereiken van duurzame vrede. Boeiende verhalen van vredeswerkers uit conflictgebieden illustreerden hoe deze ‘andere aanpak’ in zijn werk gaat. Zo vertelde Mieke van Opheusden over haar werk in Guatemala, Stephanie Buljugic over haar werk in Zuid-Sudan en Sri Lanka voor Nonviolent Peaceforce, Maarten van der Werf van Christian Peacemaker Teams -NL over het werken in Hebron en Stephanie Mbanzendore van“Burundian Women for Peace and Development” over het werken temidden van de dreigende burgeroorlog in Burundi.

Zie de agenda van de dag en de sprekers tijdens het symposium. Lees het Manifest.   Aanbieding van het manifest aan de politici 2e Kamer.

Aanbieding Vredesmanifest 20 IMG 1693A.

***

In de aanloop naar de Internationale dag voor de Vrede zijn verschillende activiteiten georganiseerd in verschillende steden. Zo ook in Nijmegen. Daar zijn vredesactivisten, waaronder Stéphanie Mbanzendore,  in het zonnetje gezet.  Foto's.Lees het interview met Stéphanie Mbanzendore in One World over haar vredeswerk.        

Nijmegen

Wil je ervaring opdoen in Afrika? 

Wil je weten hoe het is om na een burgeroorlog weer het leven van alle dag op te pakken?

Meld je aan als vrijwilliger in het multifunctionele centrum in Kirundo.

In het multifunctionele centrum in Kirundo moet het gaan bruisen van de activiteiten. 

  • Er is een bibliotheek in opbouw, die moet worden gedocumenteerd.
  • BWPD wil graag dat er computerlessen worden georganiseerd voor mensen uit de omgeving.
  • Er is ruimte om culturele activiteiten te ontwikkelen voor alle leeftijdsgroepen, van peuters tot ouderen. 

Heb je belangstelling neem contact met ons op: E.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of   M.: 06 27296315
Lees meer over het multifunctionele centrum.

***