Een eigen weverij

Nieuwe initiatieven zijn hard nodig om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. De armoede is groot. Voor de wederopbouw van het land is dagelijks voedsel een noodzakelijke voorwaarde.
Vanaf 2011 orienteert BWPD zich op de mogelijkheid om een eigen weverij en naai-inrichting op te richten.

Daarvoor is BWPD een samenwerking aangegaan met de vrouwen organisatie DAWN (Development Action for Women Network) in Manilla, de Filipijnen; een vruchtbare Zuid - Zuid uitwisseling.

Inmiddels zijn voor het centrum Amahorro weefgetouwen gebouwd en kan in Kirundo worden gewerkt aan de start van de weverij. Ter voorbereiding is in October 2015 een delegatie van 4 community leaders naar Manilla gereisd voor een drie weekse curusus weven. En met succes.
In maart 2016 is de groep opnieuw naar Manilla gegaan voor de vervolgcursus en om te leren hoe de weefgetouwen te onderhouden.

De Italiaanse katholieke kerk en Cordaid zijn donoren van dit project.

 

 web.IMG20160304WA0005web.IMG20160229WA0000

 

 

 

 

 


Een coöperatie

Om een eigen inkomen te verwerven vormen de vrouwenvan Tujehamwe Turwanye Ubukene een coöperatie voor de productie van hun mandjes.

_mg_2888In 2007 is dit initiatief is genomen. Er moeten nog vele stappen worden gezet. Een markt voor de afzet moet worden gevonden. Een micro-krediet is nodig om de werkplek te verbeteren.
Maar het begin is gemaakt!

 

Zie voor meer foto's het foto album.